Egnen

I Thy mærker man overalt historiens vingesus, nærværende og håndgribeligt. Man behøver bare at klatre op på en af områdets utallige fredede gravhøje, så står man bogstaveligt talt "på skuldrene" af vore forfædre fra stenalderen og bronzealderen.

Desuden er der en lang række museer spredt ud over Thy. Museerne dækker alt fra kendte lokale kunstnere, tidligere levevilkår i Thy til bunkers fra 2. verdenskrig.

Derudover er der den storslåede natur og ikke mindst Danmark´s første nationalpark: Nationalpark Thy... Naturen i Nationalpark Thy er noget helt unikt. Nationalparken omfatter kyst, klitter, klitheder og klitplantager og store søer.

Velkommen i Thy...

Det, vi især fremhæver - og fordi det er så åbenbart - er den rene, varierede natur, vi har i Thy og Hannæs. 

Masser af frisk luft og dejlig natur.

Ud i det grønne...

Thy er et attraktivt område for dem, som er på udkig efter en behagelig ferie i tæt kontakt med den varierede natur her i Vestjylland. Området omfatter også Danmark første og største nationalpark, Nationalpark Thy.

 

Nationalpark THY

In id neque quis lectus pharetra vehicula ut et leo. Curabitur bibendum tempus ante, non pellentesque metus semper eu. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Ferie i Thy:

En nydelse for krop og sjæl...

- og ikke mindst for smagsløgene!

 

 

 

 

Shopping:

i og omkring Thy er der mange butikker. Selvfølgelig er der det største udbud i de store byer, Thisted og Hurup, men de mindre byer har også deres at byde på.

Strande i Thy

Strande i Thy

Smag på Thy

Er du til fisk, lammekød, hjemmelavet pålæg og pølser, ost, en honningmad eller noget helt andet... - ja så er mulighederne mange i Thy´s gourmet-køkken. Hertil kan du nyde en snaps fra det lokale bryggeri - Thylandia eller en øl fra det lille gårdbryggeri - Ølleriet Håndgjow.

Mad mm.

Vorupør Slagter.

Fiskehuset i Thisted.

Gården Gyrup i Snedsted.

Ørum Får i Bedsted.

Stenbjerg Kro.

Thy Honning beliggende i Snedsted.

Niels og Sinnes Univers, beliggende i Nr. Vorupør. Her kan du købe syltetøj, the, brændevin, øl, dram, honning og salt.

Spritfabrikken Thylandia - lokalt snapsebryggeri beliggende i Nors.

Ølleriet Håndgjow - lokalt ølbryggeri beliggende i Heltborg i Sydthy.

 

Alle ovenstående producenter kan du finde på hjemmesiden "Smag på Thy", hvor du også kan købe deres produkter.

 

Thybo-osten - produceres på Thise Mejeri i Roslev.

Shopping

Shopping i Thy

Hvad enten du er til shopping i gågaden eller små hyggelige butikker i de mindre byer, så kan vi i Thy byde på det hele...