Egnen

I Thy mærker man overalt historiens vingesus, nærværende og håndgribeligt. Man behøver bare at klatre op på en af områdets utallige fredede gravhøje, så står man bogstaveligt talt "på skuldrene" af vore forfædre fra stenalderen og bronzealderen.

Desuden er der en lang række museer spredt ud over Thy. Museerne dækker alt fra kendte lokale kunstnere, tidligere levevilkår i Thy til bunkers fra 2. verdenskrig.

Derudover er der den storslåede natur og ikke mindst Danmark´s første nationalpark: Nationalpark Thy... Naturen i Nationalpark Thy er noget helt unikt. Nationalparken omfatter kyst, klitter, klitheder og klitplantager og store søer.

Strande i Thy

Strande i Thy

Smag på Thy

Er du til fisk, lammekød, hjemmelavet pålæg og pølser, ost, en honningmad eller noget helt andet... - ja så er mulighederne mange i Thy´s gourmet-køkken. Hertil kan du nyde en snaps fra det lokale bryggeri - Thylandia eller en øl fra det lille gårdbryggeri - Ølleriet Håndgjow.

Mad mm.

Vorupør Slagter.

Fiskehuset i Thisted.

Gården Gyrup i Snedsted.

Ørum Får i Bedsted.

Stenbjerg Kro.

Thy Honning beliggende i Snedsted.

Niels og Sinnes Univers, beliggende i Nr. Vorupør. Her kan du købe syltetøj, the, brændevin, øl, dram, honning og salt.

Spritfabrikken Thylandia - lokalt snapsebryggeri beliggende i Nors.

Ølleriet Håndgjow - lokalt ølbryggeri beliggende i Heltborg i Sydthy.

 

Alle ovenstående producenter kan du finde på hjemmesiden "Smag på Thy", hvor du også kan købe deres produkter.

 

Thybo-osten - produceres på Thise Mejeri i Roslev.

Shopping

Shopping i Thy

Hvad enten du er til shopping i gågaden eller små hyggelige butikker i de mindre byer, så kan vi i Thy byde på det hele...

 • Testcenter Østerild - Grupper

  Danske og udenlandske vindmøllefabrikanter samt DTU afprøver i Østerild fremtidens megamøller og du kan komme helt tæt på verdens største vindmøller.
  1.200,00 DKK Book
 • CD med dansk/spansk violinist Jacob Christensen Fabuel

  Trods sine kun 16 år har Jacob udgivet sin første CD. Med en spansk mor i Valencia i Spanien og en dansk far i Thisted i Thy er han præget af stemninger fra både det milde spanske Middelhav og det vilde danske Vesterhav. Sin unge alder til trods har han allerede giver koncerter alene med en pianist, i ensembler og som solist i forskellige symfoniorkestre.
  150,00 DKK Book
 • Lystfiskeri i Limfjorden - en guide

  Limfjorden er som skabt til lystfiskeri, men det er der ikke mange der ved! I guiden finder du bl.a. en beskrivelse af 100 populære fiskepladser.
  140,00 DKK Book