Gå til indhold
Edel og Per Nilsen

Bedsteforældre med børnebørn på tur.

Foto: VisitThy

Det begynder med et bolche. Bedsteforældrene Edel og Per Nilsen fra Visby har taget børnebørnene Lars og Astrid med på rute 88 fra Thisted.

Blandt mange andre er der også en mor og søn fra Sjælland med om bord. De har alle valgt en tur med bus, som normalt kører som almindelig X-bus på landevejene til hverdag, men er hyret til et sommerjob i Nationalparken med guide. En ide, som har vist sig at holde. Der har været udsolgt hver sommer. Og det er ikke kun turister, som tager denne bus for at blive klogere på området. De lokale fylder også godt op og tager på endagstur i deres egen baghave.

”Der boede jeg som barn,” siger Edel Nielsen fra Visby og peger ud af vinduet ved Tved i Thy. Guiden i bussen fortæller netop om landskabet og kulturhistorier her på egen og Edel Nielsen, som har boet tæt på Nationalparken hele sit liv, får en tur på mindernes allé.

”Vi var nok mange, der synes, at det var noget moderne fis, at man skulle lave dette området om til en Nationalpark. Men nu kan jeg godt se, at det er noget særligt, som folk udefra også får mulighed for at høre om og opleve, ”siger Edel Nilsen som glæder sig over, at give børnene noget indhold i ferien. Så er det vist, at bolcheposen ryger over til drengen fra Sjælland.

 

Del dine øjeblikke fra Thy:

VisitThy © 2023
Danish