Gå til indhold
Familie på 4 fra Vildsund

Familie på 4 fra Vildsund

Foto: VisitThy

”Det er en rutebil, så vi skal holde tiden,” siger guiden Thorkild Møller, som præsentere sig selv og chaufføren Johan.

Den blå X-bus kører i dag på nordturen på vej mod Hanstholm, kører gennem byen Nors, som en gang var en stationsby med gang i handelslivet. Byen var tidligere kendt for de mange religiøse beboere, hvor kommunalbestyrelsen kunne blive enige om at forbyde salg af alkohol.

Det får to unge piger i bussen til at reagere. De har været til mange fester i Nors siden, så det må være ændret, griner de. De er en familie på fire, som alle oprindeligt var lokale. Mor og far - Gerda og Aksel Emil Kjær Jensen bor i Vildsund. De er inviteret på tur i Naturparken af deres døtre Annette Hovmark Jensen fra Aalborg og Connie Hovmark Jensen, som nu bor i København. 
”Mine forældre og jeg har ikke været helt enige om, om den Nationalpark er en god ide. Nu prøver jeg at overbevise dem, og har inviteret dem med på denne tur, så de kan se, hvad der er at byde på, som de måske ikke kender til,” siger Annette Hovmark Jensen, som nu får støtte af sine forælder, som nyder turen og den viden de får.

De er ifølge Thy Turistbureau ikke de eneste, som har overgivet sig. En tredjedel af gæsterne, som tager med rute 88 er Thyboer. En anden tredjedel er fra de byer Viborg og Aalborg, hvor X-bussen er forbundet til denne rute. Den sidste tredjedel af turisterne kommer fra resten af landet og verden udenfor. Bussen stopper ved Isbjerget, og alle går med op og kigger ud over sletten, hvor både vand og kronhjorte hersker. Guiden Thorkil Møller bekræfter på vejen, at de lokale også har fået øjnene mere op for, hvad de kan bruge naturen til. 
”De lokale er i gang med at genopdage den natur, som de altid har taget for givet, og er lidt stolte af, at der vil komme nogen at se på det”, siger han.

Det går stærk med fakta på ruten. Thorkild kan pege ud, hvor søhelten Niels Juel har boet og hvor filmstjerne Ib Mossin er født i Vangså.
”Hvis man var noget her i Thy, så fik man også et kælenavn. Ham, der boede på den gård blev kaldt ’Anders Vadested.’ Fordi han boede på en gård, hvor vadestedet over vand var,” fortæller turguiden Thorkild Møller.

Del dine øjeblikke fra Thy:

VisitThy © 2023
Danish