Gå til indhold
Mor og søn rute 88

Mor og søn

Foto: VisitThy

Mor og søn, Annita Køppen og Frederik fra Haslev på Sjælland, har lejet en hytte på Saltum Camping og er taget med bussen ud for at se på kystbyerne, hvor de vil studere fyrtårne og mulighed for at lære at surfe.

De bliver sat af ved en bunker, som ligger med front mod hovedvejen, og så sker der endelig noget, som kan få gang i de to drenge på 11 år, som kommer fra hver sin ende af landet, og som indtil nu kun har delt bolcher. De slår sig sammen og går på opdagelse i de smalle gange bag den mørke bunker med graffiti.

Klitmøller fortæller guiden om livet som fisker og kampen mod havet, som har taget mange mænd på disse egne. Men også om kampen mod regler og love, som har taget luften ud af de fleste fiskere de senere år. Den nyeste krig har været kampen mod surferene, som ifølge de lokale følte, at de kom og lod som om, at det hele var deres.

”Samspillet mellem fiskerne og surferne er blevet meget bedre. De unge, som nu kommer og slår sig ned med familie bliver jo dem, som redder området fra at uddø. Der har været meget krig og ballade der. Men nu er krigen slut, ” siger guiden.

De to drenge er gået ned for at kaste sten i vandet. På vejen hen mon surfere taler de om, hvad de interessere sig for. Lars taler om traktorer og Frederik glæder sig til, at han skal have hjemkundskab i skolen. Han er vild med at lave mad. ”Sidder mit hår godt,” spørger han flere gange i blæsten, inden han sætter cappen på. Duften af røgede fisk gør det helt umuligt at høre på mere om gamle dage. Der må en frokostpause til. Det ender med, at de to familier samles ved ét spisebord og spiser frokost sammen.

Del dine øjeblikke fra Thy:

VisitThy © 2023
Danish