VisitThy

Tag med os på Danmarks måske smukkeste vandreture.

OBS! RING OG FORHØR OM LEDIGE PLADSER PÅ TLF: 97 92 19 00.  

Turen går gennem Danmarks første nationalpark - Nationalpark Thy.

Fem dage med forskellige små kroer, vandrerhjem og hoteller - hver med deres beliggenhed ved kysten eller inde i landeskabet og hver med deres specielle spisekort: Frisk fisk, Nationalparkens råvarer og traditionelle danske retter.

Vandringen foregår med kyndige lokale guider fra Naturstyrelsen Thy.

Alle gør de alt det bedste for de vandrende og sørger for, at du får set og oplevet naturen i hele dens varierede storhed.

Hver dag har sin natur og hver dag med sin vejleder gennem et af Danmarks ypperste fugleområder, klitplantager, strande, søer og kongeriget eneste vildmark - ved havet med de charmerende kystbyer

Dagsprogram for vandreturene:

Mandag 
Turen starter kl. 10.00 fra ”Svanholmhus”, Agger Tange Færgehavn.
Agger Tange er et internationalt fuglebeskyttelsesområde, og et stykke enestående natur med en spændende kulturhistorie. Vi går dels på stranden, og dels ad den gamle redningsvej mellem havet og lagunen. 
Dagens naturvejleder er også erfaren ornitolog.
Turens længde er på ca. 10 km.

Tirsdag 
Vi forlader Agger kl. 9.00 og går ad havdiget mod nord til Lodbjerg Fyr, hvor vi skal op og nyde udsigten. Derefter følges redningsvejen over den fredede Lyngby Hede til fiskerlejet Lyngby, hvor nogle få pionerer slog sig ned i 1864. Herfra videre mod nord til fiskerlejet Stenbjerg.  
Turens længde er ca. 20 km. 

Onsdag 
Fra Stenbjerg går vi kl. 9.00 langs stranden til Nr. Vorupør, hvor et par kuttere stadig fisker fra åben strand. Nord for Vorupør kommer vi på redningsvejen, som vi følger til Bøgsted Rende og videre over Vangså Hede til fiskerlejet Vangså. 
Turens længde er ca. 19 km. 

Torsdag 
Bus til Klitmøller, hvor vi starter kl. 9.00 og følger den gamle Thisted landevej indtil Vandet Sø, hvor vi slår ind på skovvejene i Vilsbøl Plantage. Ruten går forbi Nebel husplads, hjemsted for en af Thys få herregårde, inden sandflugten lagde den øde. Gennem smuk og frodig skov går vi mod Nors. 
Turens længde er ca. 13 km.

Fredag 
Vi starter fra Nors eller Tved kl. 9.00, går gennem Tved Plantage på skovveje og spor, og flere steder kommer vi helt ud til kanten af Hanstholm Vildtreservat, hvor vi sagtens kan være heldige at se krondyr, rådyr og måske ørne.
Dagens etape slutter ved Sårup i nordkanten af Tved Plantage. 
Turens længde er ca. 16 km.

Bemærk venligst:
Vandreturene foregår dels på grusbelagte stier og ude i terrænet.

Dagsetapernes længde er ca. angivelser.
Guiderne omlægger ruterne i forhold til vejret, så længden kan variere.

LÆS MERE OM DE FORSKELLIGE TURE HER - HOTELLERNE - PRISER - TIDSPUNKTER - PRAKTISK INFORMATION.

For yderligere oplysninger, kontakt Thy Turistbureau 97 92 19 00.