Gå til indhold
Thomas Dambo har bygget Ask i Sydthy ved Hurup som en den af den store Troldefolkefest

Danmarks største trold – i Thy

Foto: Martin la Cour

Tag til Thy og mød Ask fra Ashøj. Han sidder og mediterer på et hemmeligt sted i skoven, lidt uden for Sydthys hovedby Hurup.

Midt mellem Limfjorden og det salte Vesterhav sidder Ask fra Ashøj. Kan du finde ham?

Tag hele familien med til Hurup og gå på jagt efter Ask. Brug troldeskattekortet Trollmap, der gennem spor viser dig vej til lysningen, hvor Ask sidder. 

Når du er i Ashøje Plantage, så besøg endelig også udsigtstårnet, der ligger på Thys højeste punkt. Her er en fantastisk udsigt.

Ask fra Ashøj er den ottende trold i en række af 10, som kunstneren Thomas Dambo opfører i Danmark i 2020, og er en del af Den Store Troldefolkefest. Thomas Dambo er en internationalt anderkendt kunster, der har bygget trolde af genbrugstræ verden over. 

Ask fra Ashøj er Thomas Dambos hidtil største trold i Danmark. Ask fra Ashøj er bygget af lokale, frivillige kræfter fra Thy og er opført af genbrugsmaterialer fra en lokal trappeproducent og sten fra havnebyggeriet i Hanstholm. Lokale ildsjæle og foreninger i Hurup har i samarbejde med Thy Turistforening rejst midler til opførelsen af Ask fra Ashøj.

Del dine øjeblikke fra Thy:

VisitThy © 2023
Danish