Christiansgave Thisted

Byparken Christiansgave tilhører borgerne i Thisted by. Det blev fastslået på skrift i Chr. 8's gavebrev af den 11. januar 1844. Og borgerne har gjort flittigt brug af foræringen gennem mange generationer. Skoven, Plantagen eller Christiansgave udgør en fast bestanddel af enhver Thistedbos billede af sin by.
I anledningen af 150-året for plantagen, blev der i 1994 udgivet en folder, hvor man kan læse om de forskellige forlystelses-steder og pavillioner, der har været i plantagen op gennem tiden. I dag findes der et friluftsteater, anlagt i 1945, med plads til over 2000 mennesker. Sommeren igennem arrangerer Thisted Kommune underholdning for både børn og voksne.

Midt i Christiansgave er der etableret et fuldt udstyret naturværksted, med plads til ca. 25 personer - et tilbud til skoler, børneinstitutioner samt andre grupper, der har lyst til at lære noget om naturen. Der findes legeplads med bl.a. udskårne træfigurer af skovarbejder Claus Conradsen.

I "kongelunden" står en enestående samling buster af danske konger.
Endvidere er der anlagt en "Ornamental have" med gamle køkkenurter og spiselige blomster. Ydeligere har anlægget fået endnu en seværdighed - et torneroseslot, som ses på toppen af en udgået træstamme. Slottet er udformet af ædle materialer som guld, sølv, kobber, jern og aluminium.

Del denne side

Opdateret af:

Thy Turistforening info@thy.dk
 

Kontakt

Adresse

Tingstrupvej
7700 Thisted

Fakta

  • Faciliteter

    • Toilet
    • Naturvejlederture
    • Naturskole

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 8.686063
Latitude : 56.956921