Green Team Thy - Natur- og energioplevelser

Verdens største laboratorium for vedvarende energi:
I Thisted Kommune er vi med helt i front, når det handler om bæredygtig grøn energi. Vi ønsker at vise dig, hvor du kan opleve den grønne teknik, som er rygraden i Thisteds ønske om at være Danmarks førende Klimakommune.
Østerild Testcenter for store vindmøller:
I Østerild kan du opleve Danmarks største vindmølle testområde, hvor verdens største vindmølleproducenter tester verdens største møller.
Her vil du kunne opleve vindmøller, der er op til 250 meter i højden og med kolossale vingespænd.
Nordisk folkecenter for vedvarende energi:
I Sydthy finder du Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi, der hver dag slår dørene op for besøgende. De næste år kommer Nordisk Folkecenter til at være i en rivende udvikling, hvor der vil være fokus på folkeligt forankrede energiprojekter. Når du besøger folkecenteret, vil du opleve alt fra vindmøller over solceller til intelligent styring af vedvarende energi.
Energipunkt Frøstrup:
Sidste skud på stammen er Energipunkt Frøstrup. Foreningen Hannik står for driften af Energipunkt Frøstrup . Det lykkedes for den lille nordjyske landsby, i løbet af 5 år, at forvandle en trist og forfalden bymidte til et kraftcenter for energi og fællesskab. Udover det skabelsen af det nye Energipunkt Frøstrup, er den gamle kro blevet renoveret, fodboldklubbens klubhus er udvidet og man har skabt en smuk aktivitetsplads i centrum af byen. I huset vises en række fungerende jord til vand og luft til vand 
varmepumper. Ideen er, at her kan alle komme og se, præcis hvordan anlæggene virker og ser ud i virkeligheden – inden man selv investerer i det. Man kan også på www.energipunkt.dk følge med i, hvor meget de enkelte anlæg producerer Det kan være et svært valg at vælge ny opvarmning til hjemmet, og derfor kan et besøg i Energipunkt Frøstrup være med til at afklare, hvilket anlæg man skal have.
Nationalpark Thy:
Nationalparken og skovene er også vigtige energiproducenter i Thisted Kommune. Her henter vi megen af den flis vi bruger til vores fjernvarmeværker, og som er med til at gøre vores varme både billigt og
bæredygtigt.
Fælles for det hele er at det kan opleves. Velkommen!
BOOK EN GUIDET TUR HER!

LÆS MERE OM GRØN ENERGI I THISTED KOMMUNE HER!

Del denne side

Opdateret af:

Thy Turistforening info@thy.dk
 

Kontakt

Adresse

Hamborgvej 40
7730 Hanstholm

Mobiltelefon

+45 24 63 24 04

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 8.64665
Latitude : 57.114804