Egnen

I Thy mærker man overalt historiens vingesus, nærværende og håndgribeligt. Man behøver bare at klatre op på en af områdets utallige fredede gravhøje, så står man bogstaveligt talt "på skuldrene" af vore forfædre fra stenalderen og bronzealderen.

Desuden er der en lang række museer spredt ud over Thy. Museerne dækker alt fra kendte lokale kunstnere, tidligere levevilkår i Thy til bunkers fra 2. verdenskrig.

Derudover er der den storslåede natur og ikke mindst Danmark´s første nationalpark: Nationalpark Thy... Naturen i Nationalpark Thy er noget helt unikt. Nationalparken omfatter kyst, klitter, klitheder og klitplantager og store søer.

Strande i Thy

Strande i Thy

Smag på Thy

Er du til fisk, lammekød, hjemmelavet pålæg og pølser, ost, en honningmad eller noget helt andet... - ja så er mulighederne mange i Thy´s gourmet-køkken. Hertil kan du nyde en snaps fra det lokale bryggeri - Thylandia eller en øl fra det lille gårdbryggeri - Ølleriet Håndgjow.

Mad mm.

Vorupør Slagter.

Fiskehuset i Thisted.

Gården Gyrup i Snedsted.

Ørum Får i Bedsted.

Stenbjerg Kro.

Thy Honning beliggende i Snedsted.

Niels og Sinnes Univers, beliggende i Nr. Vorupør. Her kan du købe syltetøj, the, brændevin, øl, dram, honning og salt.

Spritfabrikken Thylandia - lokalt snapsebryggeri beliggende i Nors.

Ølleriet Håndgjow - lokalt ølbryggeri beliggende i Heltborg i Sydthy.

 

Alle ovenstående producenter kan du finde på hjemmesiden "Smag på Thy", hvor du også kan købe deres produkter.

 

Thybo-osten - produceres på Thise Mejeri i Roslev.

Shopping

Shopping i Thy

Hvad enten du er til shopping i gågaden eller små hyggelige butikker i de mindre byer, så kan vi i Thy byde på det hele...

  • Smagens Landskab

    Smagens Landskab er lokale fortællinger om ildsjæle, der brænder for lokale fødevarer i Thy og på Mors. Udkommer d.17.11.2017
    365,00 DKK Book
  • På Sporet af Nationalpark Thy

    En guidebog indeholdende et vandrekort over Nationalpark Thy samt et cykelkort over hele Thy (cykelkortet er opdateret i ny version i 2015).
    135,00 DKK Book