Cold Hawaii PWA World Cup

Klitmøller har som et feriested, altid været populært... - men nu er Klitmøller også verdensberømt! På grund af fine windsurf- og surfmuligheder, har Thy’s vestkyst og Klitmøller fået tilnavnet, "Cold Hawaii". Klitmøller er også kendt som en af Europas bedste windsurf-spots. Vind-, bølge- og bundforhold gør området helt perfekt. Perfekt til en windsurf VM, på internationalt niveau!

PWA (Professional Windsurfere Association).

Cold Hawaii PWA World Cup har fundet sted hvert år i september siden 2010, på revet ud for Ørhage i Klitmøller. Konkurrencen tiltrækker enorm medie opmærksomhed, fordi det består af 32 af verdens bedste mandlige bølge-windsurfere, som alle konkurrerer om vigtige point og titlen som verdensmester i disciplinen "Wave Performance".

Arrangementet er en del af den professionelle World Cup, som er en serie af konkurrencer og discipliner afholdt forskellige steder i hele verden, i løbet af sæsonen. Den professionelle World Cup er det ultimative i windsurfing og rangerer højere end Verdensmesterskabet. Klitmøller er et oplagt valg til at afholde en World Cup i windsurfing. Området i og omkring Klitmøller har været "center for windsurfing" i Danmark, og det meste af det nordlige Europa i de sidste 20 år.

I 2013 blev hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik protektor for denne verdensberømte, lokale begivenhed. Kronprinsen besøgte Thy, og Cold Hawaii d. 15 september 2013 - han besøgte event området, og prøvede kræfter med både windsurfing og jetski!

Konkurrencen er arrangeres og drives af den lokale frivillig organisation, "Friends of Cold Hawaii", og sponsoreres af mange lokale virksomheder - små og store. I løbet af den uge lange begivenhed, har "Friends of Cold Hawaii" over 150 frivillige, fra nær og fjern, der arbejder hårdt for at alt kører problemfrit. At lave en lille fiskerlandsby, i det nordvestlige Danmark, om til en international windsurfing begivenhed, for en uge, kræver meget hårdt arbejde!

Resultatet er et af de mest populære, hyggeligste og mest interaktive stop på PWA World Tour’en. Uanset om du følger begivenheden via den fantastiske Livestreaming, sociale mediedækning og de internationale medier, eller du ser det live i Klitmøller, så er Cold Hawaii PWA World Cup i windsurf en begivenhed man ikke skal gå glip af!

Del denne side

Cold Hawaii - Klitmøller

Windsurfing

PWA World Cup

Klitmøller

Bølgetur...