Nordvest Safari Thy Mors Doverodde Købmandsgaard

Doverodde Købmandsgård bygget i 1850erne er den bedst bevarede købmandsgård ved den vestlige del af Limfjorden. I udstillingerne i det smukt restaurerede pakhus fortælles 150 års historie om den centrale handelsplads for korn og andre landbrugsprodukter.

På øverste etage er der skiftende kunst- og kunsthåndværks-udstillinger med værker fra lokalområdet og det øvrigeNorden og et permanent center for Book Arts.

Fra det 42 m høje tårn er der en fantastisk udsigt udover Limfjorden og landet omkring den. I tårnets udstillinger kan der hentes inspiration og Information om naturen i Limfjordslandet.

Der er elevator både i tårn og pakhus, og stedet er I øvrigt meget handicapvenligt. 

Nordvest Safaris naturvejleder arrangerer ture på fjorden, til den nærliggende Dover Plantage med Oldtidshøjene og Nationalpark Thy.

Efter aftale arrangerer naturvejlederen Limfjordssafari. Med waders, net og vandkikkert ser vi nærmere på det liv, der gemmer sig under overfladen af fjorden.

Der tilbydes prøveture og introkurser i havkajak, rapelling fra tårnet, limfjordssafari og limfjordsfortælling.

Cykler og tandem kan lejes, og det er muligt at overnatte i herberget eller i shelters og lave mad over bål.  

I Restaurant Købmandsgården, der ligesom Limfjordscentret har EU-miljømærket Blomsten, kan der købes lækkert mad fremstillet af lokalt producerede råvarer og årstidens grønsager.

Vikingeskibet Thor og Ålborgjollen Thyra er hjemmehørende på Nordvest Safari, og ligger ved anløbsbroen, i sommerhalvåret.

Gode parkeringsforhold med plads til busser direkte ved Nordvest Safari.

Del denne side

Opdateret af:

Thy Turistforening info@thy.dk
 

Kontakt

Adresse

Fjordstræde 1, Doverodde
7760 Hurup Thy

Telefon

+45 97 95 92 66

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 8.4688793386
Latitude : 56.717269347