Få ny energi i Thy´s smukke natur!

Ny energi

Thy henter energi ud af naturen...

Thisted Kommune er én af Danmarks førende klimakommuner. Thy der er selvforsynende med el fra vindmøller, får en meget stor del af sin varmeforsyning fra affaldsforbrænding, udvikler geotermiske løsninger og er hjemsted for nogle af Europas mest ambitiøse og lovende forsøgsprojekter inden for bølgeenergi. Gennem klima-samarbejdet Klimaløsninger Thy-Mors deltager Mors aktivt med erfaringer fra vind og ikke mindst fra biogas, og samlet fremstår Thy og Mors som aktuelle bud på, hvordan vi løser fremtidens udfordringer når det drejer sig om energi og klima. 

Projekterne i Thy og på Mors tiltrække interesserede fra hele verden, og mulighederne for at opleve områdets forskellige energiløsninger er sat i system med projektet ’Energiture Thy-Mors’, som giver både grupper af turister og af fagfolk mulighed for at dykke ned i områdets bud på fremtidens klimaudfordringer – samtidig med, at de på andre måder nyder godt af det, området byder på. 

Kataloget "Temature med energi".

Her finder du en oversigt over aktørerne i ture om energi.

Book energiture her.

***************************************

Velkommen til en grøn kommune...

Vi, der bor i Thy, er ikke i tvivl om, at vi har noget af Danmarks smukkeste, mest varierede og unikke natur. Derfor er det heller ikke nogen tilfældighed, at vi har fået Danmarks første nationalpark med blandt andet de sjældne klitheder. Store oplevelser kan du også få ved Vesterhavskysten, hvor vi for eksempel har danmarks eneste fuglefjeld ved Bulbjerg samt de små, hyggelige fiskerlejer, hvor de farvestrålende joller ligger tæt. 

Modstykket hertil er Danmarks største firskerihavn i Hanstholm, som har sin helt egen charme. Også den mildere Limfjordskyst har meget at byde på, for eksempel Nordeuropas største fuglereservat, Vejlerne, eller de meget smukke landskaber ved Doverodde.

Den rigtige oplevelse af Thy får du, når du krydrer naturoplevelserne med egnens mange handels-, kunsthåndværks-, spise- og wellnesstilbud.

De mange oplevelser er samlet i et overskueligt område. Derfor behøver du ikke bruge al din tid på at køre rundt. Uanset hvor du færdes, vil det med sikkerhed give dig ren energi.

Tilmed kan du glæde dig over, at du besøger en klimakommune, hvor også den energi du bruger, mens du besøger os, er ren.

Jeg håber, at jeg har inspireret dig til at besøge os thyboer. Vi ser i hvert fald frem til at dele vore oplevelser med dig!

Du kan læse om de mange spændende aktiviteter i Thy på www.thy360.dk

Med venlig hilsen

Lene Kjeldgaard Jensen

Borgmester i Thisted Kommune

Del denne side