Forskellige former for surfing

SURFING:

Surfing er en vandsport, hvor surferen, rider på den forreste del af en bevægende bølge. Udtrykket surfing refererer til det at ride en bølge. Surfing stammer fra de indfødte på Stillehavsøerne. Surferen padler ud, på et skum eller hårdt epoxy board, til det sted, hvor bølgen bryder. Surferen padler, med hans/hendes ryg til bølgen, for at komme i bevægelse. Når bølgen "overtager", kan surferen stoppe med at padle, stå op, og surfe på bølgen. Surf boards varierer i størrelse. De fleste begyndere starter på "bløde boards", og jo større et board er, jo mere stabilitet har det - det gør det nemmere at fange bølgerne. Mere erfarene surfere kan bruge mindre surf boards, men det er ikke nødvendigvis alle der gør det. Hvis man kan svømme, så kan alle alder lære at surfe. Surfing er relativt nemt og hurtigt at lære - og en masse sjov!

WINDSURFING:

Windsurfing er en vandsport, der kombinerer elementer fra surfing og sejlads. Windsurfing kan finde sted på havet, fjorden eller søer. Begyndere starter som regel på lavt vand, i et "lukket" område, for sikkerheden. Windsurfing gear består af et surfboard og et sejl, som giver surferen mulighed for fremdrift ved hjælp a vind. Sejlets størrelse ligger generelt i området fra 2,5 m2 til 12 m2 afhængig af forholdene. Jo stærkere vind, og jo bedre sejler, jo mindre sejl og board. Alle aldre kan lære at windsurfe, især i let vind.

KITE SURFING:

Kitesurfing er en vandsport, som kombinerer dele af wakeboarding, windsurfing, surfing og paragliding i en ekstrem vandsport. En kitesurfer udnytter vindens kraft med en stor drage, som giver surferen mulighed for at sejle på vandet, på et board, der minder om et lille surfboard. Jo stærkere vind, og jo mere erfaren kitesurferen er, desto mindre sejl og board. Alle aldre kan lære at kitesurfe, især i let vind. Begyndere starter som regel på lavt vand, i en "lukket" område eller en bugt, på grund af sikkerhed. Forudgående kendskab til vandsport er normalt en god ting for begyndere - men ikke nødvendigt. Kitesurfing tager normalt længere tid at lære, end andre surf sportsgrene.

STAND UP PADDLE (SUP):

Stand Up Paddle (SUP), er en vandsport med oprindelse i Hawaii, som et alternativ til surfing. SUP'ing sker med et stort surfboard, og en padle - surferen står op hele tiden, selv mens de padler ud. Dette gør det muligt for surferen at padle bølger op, der måske normalt ikke er muligt, på et normalt surfboard. Målet med stand up padle surfing er, lige som surfing, at fange en bølge og surfe på den. En 2013 rapport kaldte det den "hurtigst voksende vandsportsaktivitet i verden"! SUP'ing er ikke kun for bølgesurfere - det kan også nydes, på rolige have, søer, floder eller fjorde. Hvis du kan svømme og holde balancen, ... så er det den perfekte vandsport for alle aldre.

Del denne side