Naturguides

Her på siden kan du finde en masse information om naturoplevelser i Thy.

Ved at klikke på billederne kan du søge på kort, finde aktiviteter, læse om dyr og planter, få historien med og lidt praktisk information.

God fornøjelse!

**********************

Agger Tange og Flade Sø:

I den allersydligste del af Nationalpark Thy ligger Agger Tange som en finger ud mellem hav og fjord. Her hvor havet har kastet sig grådigt i land i tusindvis af år, kan du opleve både natur og kultur, som bærer præg af landets kamp mod vandet.

Klitplantagerne i Sydthy:

Klitplantagerne i Sydthy er en del af Nationalpark Thy, hvor diverse vandreruter fører dig gennem klithede, skov, til kystklinter, søer og hav. Det meget smukke anduvningsfyr fra 1883, Lodbjerg Fyr, er attraktion nummer ét, hvor både turister og lokale nyder en fantastisk udsigt.

Stenbjerg i Thy:

Stenbjerg Klitplantage er en del af Nationalpark Thy, der blev oprettet som den første nationalpark i Danmark den 22. august 2008. Her finder du kyst, klithede, næringsfattige vådområder, rene søer, kalkrige kystskrænter og klitplantager med nåle- og løvtræer. Du kan vandre, cykle, overnatte primitivt, lege, se på fugle og dyr, lufte din hund, ride, fiske og bade.

Tvorup Klitplantage:

Tvorup Klitplantage er en del af Nationalpark Thy, der blev oprettet som den første nationalpark i Danmark den 22. august 2008, og som dækker et område langs Jyllands vestkyst fra Hanstholm i nord til Agger i syd.

Guide til Hanstholm Vildtreservat og Tved Klitplantage:

I den allernordligste del af Nationalpark Thy finder du Hanstholm Vildtreservat og Tved Klitplantage, som repræsenterer alle de karakteristiske natur- og landskabstyper, som forekommer i nationalparken. Vildtreservatet er Danmarks største klithede med en mosaik af klitsøer, store flade sletter og vældige klitformationer så langt øjet rækker.

Bulbjerg:

Jyllands Skulder er et barsk, fantastisk sted med en historie, der går mere end 60 millioner år tilbage og en natur, der er storslået som få steder i Danmark. Det er stedet, hvis man have alle sanser i brug og mærke både historiens og vindens sus højt hævet over havet og bølgebruset.


Del denne side