VisitThy
Rideferie

3 dage på hesteryg gennem Nationalpark Thy

3 dages ridesafari

Oplev noget af Danmarks smukkeste og vildeste natur til hest – og uden at skulle tænke på, hvordan du finder vej, hvordan du får transporteret din bagage, hvor du skal sove eller hvad du skal spise.

Hele turen foregår på veltrænede islandske heste, der alle tölter stabilt. Birger Eskildsen er guide for rytterne, og fortæller undervejs om Nationalpark Thys karakter og de helt særlige naturoplevelser, som området byder på.

I løbet af de tre dage præsenteres du for nogle af de kulinariske specialiteter, som Thy er kendt for.

Som gæst smager du på de lokale produkter - fra røget krondyr til specialøl fra Thisted Bryghus.

Turbeskrivelse:

Dag 1:  Ankomst kl. 14 på Stutteri Korreborg ved Svankjær. Birger Eskildsen er guide på en cirka fire timers tur gennem Hvidbjerg Plantage ud til Lyngby - en lille landsby midt i et fredet klitlandskab. Derfra rides ad Nordre Redningsvej med kig til havet og videre til Lærkely Sheltercamp. Her sadles af og hestene kommer på græsfold. Der bydes velkommen med lidt godt til ganen - med Nationalpark Thy som tema. Bålet tændes, og her i bålhytten tilbereder gæsterne i fællesskab med værten den varme mad på basis af lokale råvarer. Der serveres også dessert og kaffe. Gæsterne sover i shelters ved bålhytten eller i høet i den nærliggende lade (gode madrasser stilles til rådighed, medbring selv sovepose). Adgang til moderne bad/toilet.

Dag 2:  Efter et solidt morgenmåltid sadles op og rides videre ad Rideruten Thy gennem klitplantagerne Stenbjerg og Tvorup til en shelterplads, hvor der er frokostpause. Servering af sandwich efter eget valg. Herefter går turen gennem Nystrup Klitplantage til Vandet sø, der er en af Danmarks reneste ferskvandssøer. Denne dags rideeventyr ender ved ved Tvillinggaard Thy i Vang. Værtsparret byder på en velkomstdrink i orangeriet, når hestene er sat på stald eller på fold. Deltagerne indkvarteres i ferielejligheden (dobbelt vær.). Efter et lille hvil byder værtsparret på et lækkert aftensmåltid med kød fra grillen i orangeriet. Der serveres dessert.

Dag 3:  Efter morgenbuffet i orangeriet sadles der op, og gruppen rider ad Rideruten Thy til Lærkely, hvor der er frokostpause – for hest og rytter. Efter frokostpause rides videre til turens udgangspunkt, Stutteri Korreborg, hvor safarituren i Nationalpark Thy afsluttes med en forfriskning i pavillonen ca. kl. 16.

OBS: Al ridning/færdsel sker på eget ansvar.

Vi gør opmærksom på, at turen er for øvede ryttere. Der rides sammenlagt cirka 80 kilometer de tre dage.

Turene udbydes på følgende datoer i 2020: 15.-17. maj, 9.-11. juni, 17.-19. juni, 7.-9. august, 17.-19. august, 11.-13. september og 18.-20. september.

Øvrige datoer kan aftales for grupper på 6-8 pers.

Turen gennemføres ved minimum 6 tilmeldte.

Der rides på Stutteri Korreborgs islandske heste (med töltgaranti).

Pris 4300 kr/all inclusive.

Prisen omfatter guide, overnatning, forplejning og transport af bagage fra sted til sted. Alle måltider er inklusive drikkevarer (vin/øl til aftensmaden, læskedrikke/juice/vand samt kaffe/the til øvrige måltider).

Tilmelding senest tre uger før datoen for den ønskede tur.

For booking og nærmere oplysninger. Kontakt: Annette Skou tlf. 51820134