VisitThy

Green-Team-Thy Natur- og energioplevelser

Oplev den grønne bølge på nært hold. Thy er med helt i front, når det handler om bæredygtig omstilling

Verdens største laboratorium for vedvarende energi
Green-Team-Thy ønsker at vise dig, hvor du kan opleve de grønne teknologier, som er rygraden i Thisted Kommunes ønske om at være Danmarks førende klimakommune. 


Østerild Testcenter for store vindmøller
I Østerild kan du opleve det nationale testcenter for vindmøller, der drives af Danmarks Tekniske Universitet. Området benyttes af verdens førende vindmølleproducenter til at teste verdens største møller.
Her vil du kunne opleve vindmøller, der er op til 330 meter i højden og med kolossale vingespænd.


Nordisk folkecenter for vedvarende energi
I Sydthy finder du Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi, der hver dag slår dørene op for besøgende. De næste år kommer Nordisk Folkecenter til at være i en rivende udvikling, hvor der vil være fokus på folkeligt forankrede energiprojekter. Når du besøger folkecenteret, vil du opleve alt fra vindmøller over solceller til intelligent styring af vedvarende energi.


Energipunkt Frøstrup
Sidste skud på stammen er Energipunkt Frøstrup. Foreningen Hannik står for driften af Energipunkt Frøstrup . Det lykkedes for den lille nordjyske landsby, i løbet af 5 år, at forvandle en trist og forfalden bymidte til et kraftcenter for energi og fællesskab. Udover det skabelsen af det nye Energipunkt Frøstrup, er den gamle kro blevet renoveret, fodboldklubbens klubhus er udvidet og man har skabt en smuk aktivitetsplads i centrum af byen. I huset vises en række fungerende jord til vand og luft til vand 
varmepumper.


Nationalpark Thy
Vinden ude fra havet kan være temmelig kraftig i dette hjørne af Danmark. - Og det har den været gennem årtusinder. Det har betydet lange perioder med sandfygning, som har skabt markante klitter og våde lavninger og et utal af søer, der tilsammen er blevet til det helt specielle klit-hede-landskab, der findes langs Vestkysten i Thy. Et landskab og et naturindhold der er ganske unikt, og som derfor blev udnævnt til Nationalpark i 2008.

"Alien Energy Walk - Take a walk on the wild side

En vandring på kanten, med udsigt over Hanstholm reservat, den nordlige del af Nationalpark Thy. Her bliver du guidet på en rute fra havnen op over skrænten og rundt på kanten til danmarks største vildmark. Historien fortæller om Natur, vedvarende energi, bølgeenergi og infrastruktur.

Du kan booke din tur her: https://testcentre.billetexpressen.dk/
Fortællingen starter ved Færgegrillen på Hanstholm havn."


Book din oplevelse med Green-Team-Thy
Oplev verdens største vindmøller. Book her.
Er I en større gruppe, der vil opleve Testcenter Østerild, så book her.