Thisted - shopping og oplevelser

Fornøjelser for hele familien - så er det Thisted.

Thisted er den største by i Thy med ca. 13.000 indbyggere. Alligevel har byen bevaret sin stemning af intimitet, hvilket fornemmes når man går en tur gennem de små hyggelige gader, som byen er så rig på. Her er krinkelkroge og strejf af fordums tider med smukke gamle bygninge krydret af et alsidigt udvalg af moderne butikker, gaveboder, cafeer og restauranter, hvor der er noget for enhver smag.

Thisted ligger smukt ved fjorden. Hele sommeren syder byen af liv og arrangementer for både store og små.

Om sommeren er der mulighed for et besøg på Thisted Bryghus.

"Thisted By Night" er en farvestrålende begivenhed med aktiviteter til sent på aftenen. Om sommeren er der torvehandel på Store Torv, nogle gange med koncerter og forestillinger.

I bymidten ligger anlægget Christiansgave fra 1821. Her er et friluftsteater, som bruges til forskellige forestillinger. Inde i parken finder man ”Kongelunden” hvor kongebusterne står side om side. Desuden er Christiansgave hjemsted for en stor legeplads med redskaber der både er lavet af træ og moderne materialer, træhytter og en eventyrsti som virkelig appellerer til fantasien. I umiddelbar tilknytning til Christiansgave ligger Thisted Lilleby, som et kulturhistorisk minde med sine bygninger, der stadig hvert år vokser sig større og større.

Foto

Thisted Museum er der indrettet mindestuer for to af Thisteds kendte borgere igennem tiden: skolemanden Christen Kold og forfatter J.P. Jacobsen. På hjørnet af J.P. Jacobsens Plads ligger det gule Skipperhus, hvor J.P. Jacobsen blev født og levede de første år af sit liv. Udenpå huset sidder en mindeplade, og huset er i dag hjemsted for Lokalhistorisk Arkiv for Thisted Kommune. På havnen ligger J.P. Jacobsens lysthus og på den gamle kirkegård ved Thisted Kirke er hans grav bevaret.

Thisted Museum rummer også en oldtidssamling, herunder provinsens største bronzealdersamling med kopier af de enestående guldbåde, der er fundet i en gravhøj ved Nors, og en vidunderligt forarbejdet pilespids i flint. Herudover har Thisted Museum jævnligt særudstillinger, skiftende udstillinger og diverse aktiviteter i løbet af året.

På Det Gamle Rådhus i Thisted er der indrettet lokaler til kunstudstillinger, og i stueetagen holder byens Turistbureau til. Lige midt for hovedindgangen til Det Gamle Rådhus, ca. 12 m ude på torvet, ligger "0" kilometerstenen. Herfra er alle kilometersten i det gamle Thisted Amt udmålt.

Bag Det Gamle Rådhus knejser Thisted Kirke, som ligger frit og kan ses fra alle retninger. Kirken giver liv til bybilledet med sit fine klokkespil, som hver hele time spiller an af vore kendte sange og salmemelodier.

Foto

For enden af gågaden ligger Thisted Havn og den attraktive lystbådehavn. Med restauranter, cafeer og rekreative områder indbyder det nye havneområde til afslapning på en sommerdag - og ved flere lejligheder er pladsen fyldt, når f.eks. norden s største træskibssejlads "Limfjorden Rundt" eller "Fisken kommer til byen" udfolder sig.

De mange gamle restaurerede bygninger midt i Thisted har indbragt byen flere hæderspriser bl.a. den internationale "Europa Nostra" pris og ved kystvejen langs fjorden står "Thisted-Pigen", skabt af Henning Wienberg Jensen i 1947. Statuen indbragte Wienberg Jensen kunstakademiets guldmedalje.

turistkontoret findes et hæfte med beskrivelser af 3 ture, som giver et historisk indtryk af Thisted.

Der er i Thisted mange firmaer, hvis produkter ikke bare er kendt i hele Danmark, men også langt ud over landets grænser. Ex. Premier Is, pølser fra Tican, Bakkedal Smør fra Dragsbæk Margarinefabrik, øl fra Thisted Bryghus, høreapparater fra Oticon, produkter fra Coloplast og korntørringsanlæg fra Cimbria.

Du kan finde mere information om arangementer i Thisted på Thisted By.

Del denne side

Biograf:

Thisted Camping & Hytteferie:

Thisted Camping

Thy Rock:

Fiskehuset Thisted:

Fiskehuset Thisted

Thisted Museum

Thisted Museum

Svømme- & Idrætshal:

Thy Hallen