Thylandia Snaps - en eksklusiv serie af spiritus produceret i Thy

 

Thylandia Snaps Porse

Porse (myrica gal) er en lille busk, som overvejende vokser på fugtig og »fattig« jord. Det er porsens blade, der er hovedsmagsgiver til denne snaps. Porsen er håndplukket i Nationalpark Thy. Porsesnapsen passer godt til: Frokost- og middagsbordet, hvor den kan give kontrast til de federe retter.

"Det var to unge, driftige og foretagsomme fyre, der fra start stod bag Thylandia Snaps. Ole var underdirektør ved Thisted Bryghus, som sendte medarbejdere ud for at plukke porse til en ølvariant. Morten var marketingschef på en møbelfabrik. Men tro ikke, at der er noget Karl Smart over disse stille og rolige thyboer - fra en "vil vi lidt mere"-generation - der blot har fået en idé om snaps med rod i den lokale natur."

Successen var til at få øje på, og selvom Thylandia var et ekstra job for dem begge, besluttede man sig for at opsige de jobs man havde, og gå helhjertet ind i produktionen. Senere viste det sig, at Ole fik tilbudt nye udfordringer om medejerskab i en virksomhed på Mors, som ikke var til at afslå. Det betød, at Morten opsagde sit job, og overtog virksomheden Thylandia på fuld tid.

"Og det er ikke en hvilken som helst natur, porsen til denne snaps kommer fra. Den er fra Nationalpark Thy, Danmarks første nationalpark. Gennem en dygtig statsskovfoged har de sikret sig sanketilladelse, så de kan hente de friske blade og ikke blot købe tørrede. Claus Meyer og kokkebølgen bag det nye nordiske køkken ville være imponeret. Det er ikke blot en dansk, men simpelthen en egnsbestemt snaps, for porsen kommer kun fra Nationalparken. Faktisk kommer porsen fra et bestemt sted i parken, men kun få indviede kender til dette specielle, fugtige og udsøgte sted."

 42% vol. - 50 cl.

 

Thylandia Bitter - Lynghonning

Lynghonning bitter er en utrolig kompleks lækker sag. Lynghonningen stammer fra flittige bier, der sværmer i Danmarks første nationalpark. Det smukke, men ofte barske landskab afspejles i denne aperitif, hvor den kraftfulde og aromatiske bitter giver varme i brystet hjemme eller på vandreturen.

35% vol. - 50 cl.

 

Thylandia Klithede

Snapsen er fadlageret på Kastanje fade i 12 måneder. 
Herefter smagssat med bl.a. Hyldeblomst og hyben - afrundet med en smule rørsukker, hvilket gør denne perle til en blød, rund og velsmagende snaps - med smagsoplevelser der sender tankerne i retning af en vellagret mørk rum.

Duften er blød - mættet af søde undertoner.
Klitheden nydes let afkølet.

38% vol. - 50 cl.

Del denne side

Besøg hjemmesiden: